Bodegas Concavin "Cu4tro" er fremstillet i Conca de Barbera i det nordøstlige Spanien. Vinen er fremstillet på 4 forskellige druesorter (40 % Cabernet sauvignon, 26 % Temperanillo,26 % Merlot og 8 % Granacha), høstet i 4 forskellige regioner og lagret 4 mdr. på Amerikanske, franske og Ungarske egefade! Den har en dybrød farve og en varm, fyldig og velkrydret aroma. Den nydes bedst op til fem år fra gammel, ved 15-17°C, serveret til de fleste kraftige grill- og stegeretter.
Historie
I 1988 begynder Carbonell Figueras familie med en lang vinfremstillingstradition i amtet, et projekt i vinhuset "Clos Montblanc" som ligger I Barberá de la Conca, tæt på to historiske steder i historien om Catalonien: den befæstede by Montblanc og klostret Poblet. Et land fuld af historie og traditioner. Hvor cistercienser munke slog sig ned, for næsten tusind år siden, for at finde vejen til perfektion. En ånd, der er i vort folks hjerter og er afspejlet i arbejdsmiljøet for befolkningen.
Vine
Vinene har karakter af oprindelige druer som Tempranillo og Grenache, kombineret med udenlandske druer som Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah i en symbiose af karakter og personlighed. De hvide vine er af de traditionelle druer, Macabeo, Chardonnay og Sauvignon Blanc, fra vores jord. En blanding der giver den rigtige balance.
Rosévine er lavet af sorter som Tempranillo, Merlot, Cabernet og Pinot Noir med gæring i det, vi kalder "kaskade", som er en speciel vinifications metode vi bruger.
Vinhuset er moderne og har plads og udstyr til at producere mio. fl. vin, om året. I kælderen er der plads til 1300 vintage fade.Vi bruger fade af fransk, amerikansk og ungarsk oprindelse.
Vores Winemaker Joseph Vadrí har arbejdet med vin produktion i så forskellige områder som Frankrig, Chile og Australien. Dette har sat præg på vinen karakteriseret ved moderne vine, hvor frugten bliver bragt frem ved aldringsprocessen, og hvor hver sort viser sin personlige karakter.
Der produceres to “labels” : Castillo d montblanc, til de unge friske vine hvor vinhusets egne druer bliver suppleret af druer fra externe avlere, som Joseph er I tæt kontakt med og selekterer fra. Disse avlere leverede før I tiden (før 1988) druer til det co-operative vinhus før det blev købt af Figueras familien. Den anden “label”: Clos Mont-Blanc bliver brugt til de bedre vine, produceret udelukkende fra egne små, individuelle vinmarker. At producere vin I dette tørre og kuperede klima er ikke let, men for en som Joseph Vadri, der har en vision og beslutsomhed om at producere det allerbedste, kan resultatet være imponerende! Du har måske aldrig hørt om Cloc Montblanc eller Conca de Barberà, men vi anbefaler på det kraftigste at du prøver disse vine!