Vinen Tør, frisk, med god fylde og syre, vedholdende frugtnoter.
Til mad Klæder mange forretter og alt godt fra havet, hummer, smørfisk, ferskvands krabbe, gedde og andre fede fisk.
Presse 92/100 Wine Enthusiast (US), April 2016
Lokation Vinhuset Fernand Engel ligger ca. 15 km nord for Colmar på vinruten, nær det kendte slot Haut-Koenigsbourg
Grand cru marken
Mandelberg Mandelberg (Mandel bjerg eller bakke) giver læ til Mittelwihr for de nordlige vinde. Mandelberg vinene giver udtrykt frugtighed til vinene med fin finesse og jordtypen med limestone-magnesite soils, gør at de aldre rigtig godt, har godt henlægnings potentiale.
Drue sort 100% Riesling.
Vinmarkens alder 35 år
Produktion Håndhøstes med 10 % ædelråd, Langsom præs med hele drueklasen (4 timer), Mosten køles til 8-10°C, gær tilsættes, kold control ved den alkoholske gæring ved 18-20°C, lagre i 8 måneder, herefter klaring og meget fin filtrering inden der flaskes.
Serverings temperature 10 °C
Analytisk data Alcohol : 12,15 % - Rest sukker : 3,6 g/l - syre: 5,5 g H2SO4/l
Lagring Omkring 15 år (grundet surgraden i årgangen)
Farrve Dyb gul med gyldne reflektioner.
Aroma Intens næse, først frugtig : pære, ananas og grapefrugt, herefter Blomster, mineralsk med hasselnød.
Smag Først frisk og attraktiv, så lidt tør, Frugtige noter af grepefrugt, rund og fyldig, God krop efter den lange lagring, lidt bitterhed minder om grapefrugt.