Xipella.
Vinen er opkaldt efter dialekten man taler i Conca de Barbera i Catalonien og det er også navnet på den første vin der blev produceret af Clos Montblanc i 1988.
Vinen produceres af druerne 77 % Cariñena og 23 % Syrah. Vinstokkene er 15 år gamle og der høstes 1,5 kg. pr plante. Druerne høstes midt - sent oktober. Vinen lagrer på nye og brugte egefade i 12 - 16 måneder.
Vinen har en intens farve og en frugt rig aroma, mineralske noter fra fadlagringen kommer også. Smagen er fyldig med fine velintigrerede tanniner. Lang og vedholdende eftersmag.
I 1988 begynder Carbonell Figueras familie med en lang vinfremstilling tradition i amtet, et projekt i vinhuset "Clos Montblanc" som ligger i Barbera de la Conca, tæt på to historiske steder i historien om Catalonien: den befæstede by Montblanc og klostret Poblet. Et land fuld af historie og traditioner. Hvor de cistercienser munke slog sig ned, for næsten tusind år siden, for at finde vejen til perfektion. En ånd, der er i vort folks hjerter og er afspejlet i arbejdsmiljøet for befolkningen.