I 1988 begynder Carbonell Figueras familie med en lang vinfremstilling tradition i amtet, et projekt i vinhuset "Clos Montblanc" som ligger i Barbera de la Conca, tæt på to historiske steder i historien om Catalonien: den befæstede by Montblanc og klostret Poblet. Et land fuld af historie og traditioner. Hvor de cistercienser munke slog sig ned, for næsten tusind år siden, for at finde vejen til perfektion. En ånd, der er i vort folks hjerter og er afspejlet i arbejdsmiljøet for befolkningen.
Xipella Blanco.
Vinen er opkaldt efter dialekten man taler i Conca de Barbera i Catalonien og det er også navnet på den første vin der blev produceret af Clos Montblanc i 1988.
Vinmarkerne ligger under Sierre de Miramar bjergkæden, i en højde af 400 meter. Vinstokkene er 25 år gamle og der høstes 2,5 - 3 kg. druer pr. plante. Druerne er Macabeo, Parellada og Sauvignon Blanc, som høstes mekanisk i starten af september. Den årlige produktion udgør 20.000 flasker.
Farven er svagt gul med grønne reflektioner. Aromaen er af hvide frugter (pære/æble) med lidt citrus noter. Behagelig eftersmag, der forlænger frugten.